
Hankkeessa tehdään mielellään yhteistyötä eri tahojen kanssa. Ole rohkeasti yhteydessä ideoistasi, joita voitaisiin toteuttaa yhteistyössä!
Hankkeessa tehdään mielellään yhteistyötä myös opiskelijoiden kanssa. Hankkeeseen ovat siis tervetulleita sekä harjoittelijat että opinnäytetyötä tekevät. Meillä voi totetuttaa sekä tutkimus- että kehittämisopinnäytetyön.
Kysy mahdollisuutta harjoitteluun tai esitä idea opparista!

“Suoritin Aallonmurtaja-hankkeessa opintoihini kuuluvan 15 op:n syventävän harjoittelun. Harjoittelun aikana pääsin osallistumaan monipuolisesti erilaisiin työtehtäviin, kuten oppaiden kirjoittamiseen, viestintään, koulutusten järjestämiseen, tapahtumien ja toiminnan suunnitteluun, sekä some-sisällön luomiseen. Harjoittelun aikana pääsin myös osallistumaan erilaisiin koulutuksiin ja verkostotapaamisiin.
Olen iloinen siitä, että suoritin harjoittelun hankkeessa. Pääsin heti osaksi hankkeen työtiimiä, ja mun oli helppo ottaa osaa hankkeen toimintaan. Omia ideoita oli helppoa tuoda esiin, ja pääsin myös toteuttamaan niitä. Pidin siitä, että työskentely oli hyvin itsenäistä ja apua sai aina kun sitä tarvitsi. Suosittelen harjoittelua Aallonmurtaja-hankkeessa sellaiselle, joka on kiinnostunut hanketyöstä, hyvinvoinnin edistämisestä ja itsenäisestä työskentelystä.”
Emma, yhteisöpedagogi (AMK)

“Olin harjoittelijana 10 viikon ajan Aallonmurtaja-hankkeessa. Harjoittelussa tein paljon itsenäistä työtä. Koen, että se kasvatti vastuun ottamista työyhteisössä sekä opin luottamaan omiin ideoihini. En kuitenkaan jäänyt yksin tehtävieni kanssa vaan sain aina tukea ja ohjausta Hillalta sekä Sannalta. Harjoittelussa työtehtäviini kuului mm. some-sisällön luominen, yhteistöiden suunnittelu, koulutukset, verkostointi tapahtumiin osallistuminen, hankkeen tapahtumien järjestely sekä toteutus.
Omaa luovuutta sain käyttää kaikissa työtehtävissä ja koin, että olin tasavertainen osa työtiimiä. Oli helppo tuoda omia ehdotuksia esiin ja niihin myös kannustettiin! Suosittelen harjoittelupaikkaa Aallonmurtaja-hankkeessa, jos haluat oppia hanke- ja mielenterveystyöstä, sekä itsenäisestä työskentelystä hyvän työtiimin kera! 🙂”
Sonja, sosionomi (AMK)

“Suoritin Aallonmurtaja-hankkeessa 18 op:n harjoittelun. Harjoittelu sisälsi paljon itsenäistä työskentelyä kotoa käsin, ja Tampereen toimistolla kävin vain muutamia kertoja. Tämä mahdollisti hyvin harjoittelun tekemisen omalta kotipaikkakunnalta etäisyydestä huolimatta. Harjoittelun aikana pääsin osallistumaan verkostotapaamisiin sekä toteuttamaan tapahtumia livenä ja verkossa. Lisäksi pääsin tekemään some-sisältöjä, joka oli erityisesti oma mielenkiinnon kohteeni harjoittelun aikana. Erityisesti nyt, kun digitaaliset palvelut ovat yleistyneet jatkuvasti, mielestäni harjoittelu tarjosi oivan kosketuspinnan digitaaliseen ohjaustyöhön.
Harjoittelu ei ehkä ollut ”tyypillisin” kuntoutuksen ohjaajan harjoittelu paikka, mutta sitäkin antoisampi. Työtehtävissä sai käyttää paljon omaa luovuutta ja huolimatta siitä, että olin harjoittelija, olin tasa-arvoinen osa tiimiä. Omien ideoiden tuonti esiin oli helppoa, ja niitä pääsi toteuttamaan haluamallaan tavalla. Aallonmurtaja-hanke on hyvä mahdollisuus oppia mielenterveystyöstä järjestösektorilla sekä yleisesti ottaen hanketyötä. Erityisesti itsenäiseen työhön ja oman työn rytmittämiseen ja aikatauluttamiseen hankkeessa saa hyvää kokemusta.”
miia, kuntoutuksenohjaaja (AMK)

“Suoritin kaksi sosionomi opintojen harjoitteluani Aallonmurtaja-hankkeessa (yht. 25 op). Vaikka harjoitteluaika oli yhteensä pitkä, koin sen todella antoisaksi ja koko ajan opin uutta. Sen myötä pääsin myös kunnolla hankkeen toimintaan sisälle joka helpotti tekemistä kun tavat olivat tutut ja oli myös helpompi itsellä ideoida hankkeelle. Vaikka toteutin harjoittelun etänä, en jäänyt yksin asioiden kanssa vaan sain hyvin tukea ja apua aina tarvittaessa. Minulla oli myös heti ensimmäisestä päivästä tasavertainen olo työyhteisössä, minut otettiin hyvin osaksi tiimiä.
Työtehtävät oli todella mielenkiintoisia, opettavaisia ja monipuolisia. Suunnittelin ja toteutin nuorille live tapahtuman, osallistuin verkossa järjestettäviin tapahtumiin ja koulutuksiin, viestintään, verkostointiin, some-sisällön tuottamiseen, pääsin näkemään ja osallistumaan erilaisiin projekteihin alusta alkaen mm. live vertaistukiryhmän toteuttamiseen.
Jos haluaa saada kokemusta ja oppia mm. yhteistyöstä, hankkeen toiminnasta, mielenterveystyöstä, projektisuunnittelusta, viestinnästä ja somen tuottamisesta suosittelen lämmöllä Aallonmurtaja-hankkeessa harjoittelun suorittamista. Hankkeen tiimi on lämminhenkinen, kannustava ja tasavertainen harjoittelijalle.”
Tanja, sosionomi (AMK)

“Moikka kaikille! Olen Kerttu, juuri valmistunut muotoilija Savonia-ammattikorkeakoulusta Kuopiosta. Tein palvelumuotoilun opinnäytetyöni kevään 2024 aikana Kaksisuuntaiset ry:lle. Opinnäytetyöni käsitteli nuorten henkisen hyvinvoinnin vahvistumista luovia menetelmiä käyttäen. Opinnäytetyössäni seurasin taidepajojen hyvinvointia lisääviä vaikutuksia ja kokemuksia nuorten henkiseen hyvinvointiin. Työni oli osa Aallonmurtaja-hanketta. Hankkeen tavoitteena on muun muassa henkisen hyvinvoinnin lisääntyminen ja osatavoitteena, että kaksisuuntaista mielialahäiriötä tai skitsoaffektiivista häiriötä sairastava saa osallisuuden kokemuksia ja vertaistukea. Halutaan myös, että tieto sairaudesta lisääntyy ja yhteisöllisyyden tunne vahvistuu. Yhdistys haluaa kehittää ja järjestää hankkeen aikana uusia tapahtumia, vertaistukiryhmiä ja ystävätoimintaa valtakunnallisesti. Koin yhdistyksen tavoitteet ja tavoitteista syntyvät tuotokset tärkeänä ja lähdin kehittämään heidän toimintaansa näiltä osin.
Nuoret ja nuorten hyvinvointi on lähellä sydäntäni, joten jo varhaisessa vaiheessa opintojani oli selvää, että opinnäytetyöni aihe liittyy nuorten hyvinvointiin ja sen tukemiseen. Omat positiiviset kokemukset maalaamisen mielenhyvinvointia lisäävästä vaikutuksesta vahvistivat ajatusta maalaamisen liittämisestä aiheeseen voimaantumisen välineeksi. Lisäksi omakohtainen kokemukseni kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä omaisena, kannusti minua aiheen pariin.
Palvelumuotoilun opinnäytetyö oli ihana toteuttaa Kaksisuuntaiset ry:lle ja tälle kohderyhmälle ja sen toteuttaminen tuntui todella luontevalta. Suunnittelin ja toteutin luovia, intuitiivisen maalaamisen taidepajoja 16–29-vuotiaille nuorille, joita kaksisuuntainen mielialahäiriö tai skitsoaffektiivinen häiriö koskettaa omakohtaisesti tai läheisen kautta. Taidepajojen aikana osallistujat saivat tutkia omaa sisäistä maailmaansa, ja ilmaista itseään, tarkoituksena lisätä nuorten henkistä hyvinvointia luovuuden avulla. Taidepajan tavoitteena oli lisäksi vertaistuen lisääntyminen ja yhteisöllisyyden kokeminen, sekä lisätä ymmärrystä mielialahäiriöistä ja vähentää sairaudesta johtuvaa stigmaa. Lopuksi taidepajoissa syntyvät työt koottiin pieneksi näyttelyksi, joka toteutettiin Kuopion kaupungin kirjastossa.
Käy kurkkaamassa lisää, opinnäytetyö on luettavissa osoitteessa https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202404176779“
Kerttu, palvelumuotoilija (AMK)
Katariina ja Ronja selvittivät opinnäytetyössään kolmannen sektorin mahdollistaman vertaistuen merkitystä kaksisuuntaisen mielialahäiriön tai skitsoaffektiivisen häiriön tukimuotona. Opinnäytetyössä keskityttiin etenkin vertaistuen merkitykseen toimijuuden kokemuksen tukemisessa. Tavoitteena oli tuottaa tietoa vertaistuen merkityksellisyydestä vertaistukiryhmään osallistuvien omasta näkökulmasta. Kaksisuuntaiset ry toimi heidän työelämäkumppanina.
Opinnäytetyö on luettavissa osoitteessa https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024060621616.
Katariina ja ronja, sosionomi (AMK)